› Field Service 

De moderne tijd waar we in leven vraagt steeds meer om slim en effectief werken. Waarom zou je als servicemonteur nog een bon met een potlood invullen als dat tegenwoordig ook heel simpel via een PDA, tablet, laptop of mobiele telefoon kan. Plant u uw mensen in voor het afhandelen van klachten en storingen, het uitvoeren van reparaties, reguliere onderhouds- en inspectiewerkzaamheden of andere operationele werkzaamheden? Met Centix Web en Centix Mobile bieden wij 2 oplossingen om gegevens op te halen en te verwerken op de werklocatie.

Wat houdt dat in de praktijk nu in voor uw organisatie. Vanaf verschillende kanten kunnen er meldingen binnen komen. Een melding is een gepland of ongepland werk dat uitgevoerd moet worden. Aan een melding kan een prioriteit worden gehangen om te zorgen dat de afgesproken SLA's worden gehaald. Via het digitale planbord en door middel van normtijden kunnen de meldingen heel eenvoudig aan een medewerker op een bepaalde plek in de planning worden toegekend. Komt er even later een spoedje tussendoor? Geen probleem, dan geef je die melding voorrang op andere meldingen. Gemak dient de mens.

De servicemedewerker wordt direct door het planbord aangestuurd. Via een mobiel apparaat kan hij offline zijn werk registreren. Echter als hij synchroniseert met kantoor ziet hij gelijk de werkbonnen die hij die dag moet uitvoeren. De planning kan bij synchronisatie de voortgang van de servicemedewerkers volgen. Als er wordt gesynchroniseerd op het moment dat de monteur arriveert, worden automatisch de werkuren gelogd. Tevens kunnen reistijden, kilometers en materiaalverbruik worden vastgelegd.

De mobiele applicatie is zo gebouwd dat er zo min mogelijk een toetsenbord gebruikt hoeft te worden. Door middel van standaardisatie van beschrijvingen kunnen die eenvoudig met een touchscreen worden geselecteerd. De applicatie is geintregreerd met Onderhoud & Inspectie. Checklisten kunnen eenvoudig worden ingevuld. De rapporten zijn na synchronisatie direct beschikbaar voor de klant. Daarnaast heeft Centix nog het voordeel dat een werkbon kan bestaan uit meerdere werkorders, dat zorgt ervoor dat de opdrachtgever aan het einde van de dag maar één handtekening hoeft te zetten.

Lees meer over de werking van Centix onder workflowmanagement.