7 voordelen van Single Sign-On met Centix

Waarom zou u kiezen voor Single Sign-On (SSO) met Centix? Dat kunnen we u vertellen, maar veel beter is het om het zelf te ervaren. We lichten de 7 voordelen uit, die we hoorden van klanten die er al mee werken. Geen theorie dus, maar praktijk ervaring: aan den lijve ondervonden.

7 voordelen

1. Vereenvoudigd inlogproces

Met SSO hoeft u slechts één set inloggegevens te onthouden en te beheren, ongeacht hoeveel andere systemen of applicaties u gebruikt. Dit vermindert het aantal wachtwoorden dat u moet onthouden en maakt het inloggen sneller en eenvoudiger.

2. Verbeterde gebruikerservaring

SSO zorgt voor een naadloze gebruikerservaring, omdat u niet meerdere keren hoeft in te loggen bij verschillende services. Hierdoor wordt de frictie verminderd en wordt het gemakkelijker om toegang te krijgen tot verschillende systemen.  

3. Beveiliging

SSO kan de beveiliging verbeteren doordat het beheer van inloggegevens centraal wordt geregeld. Dit kan helpen doordat het risico op zwakke, hergebruikte wachtwoorden wordt geminimaliseerd. Bovendien kunnen maatregelen zoals tweestapsverificatie worden geïntegreerd met SSO, waardoor de beveiliging verder wordt versterkt.

4. Gemak voor IT-beheerders

SSO vereenvoudigt het beheer van gebruikersaccounts en toegangsrechten voor IT-teams. Ze hoeven geen afzonderlijke accounts voor verschillende systemen te maken of te onderhouden, waardoor het beheer efficiënter wordt.

5. Tijdsbesparing

Het gebruik van SSO kan tijd besparen bij gebruikers, omdat ze niet langer tijd hoeven te besteden aan het steeds opnieuw inloggen bij verschillende applicaties.

6. Compliance

In sommige sectoren of bedrijfsomgevingen kunnen er specifieke compliance-eisen zijn met betrekking tot inloggen en toegangsbeheer. SSO kan helpen bij het voldoen aan deze vereisten en het beheer van gebruikersrechten vereenvoudigen.

 

7. Uw voordeel: hogere productiviteit

Door de brede inzetbaarheid wordt Centix bij veel organisaties gebruikt, van klein tot groot, wat maakt dat we door de schaalbaarheid ook voldoende ontwikkelbudget hebben.  

Tot slot: zo werkt het

Natuurlijk geldt dat het belangrijk is dat u zorgt voor een correcte implementatie en configuratie van SSO om mogelijke beveiligingsrisico’s te minimaliseren. Wilt u meer weten? Lees ook de handleiding op onze supportsite. Heeft u hulp nodig bij een migratietraject? Dan kunnen onze consultants u helpen.

Wilt u zelf Centix uitproberen? Vraag uw eigen demo account aan!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u Centix zelf eens uitproberen voor uw organisatie? Vraag dan snel een demo aan! Het is vrijblijvend en gratis!